Keen på å se Helena Bonham Carter i korsett for n’te gang? Ikke jeg heller. Her er Tim Burtons gamle muse i sedvanlig kostyme og to andre lite lovende hendelser i mars.
Chappie
Chappie er ingen måte en elendig film, men etter å ha sett Neill Blomkamp på mesterlig vis få seeren til å reflektere over hva som inngår i menneskets moralske univers med District 9 i 2009 ved å sette alienflyktninger i favelaer i Johannesburg, blir filmen en stor skuffelse. Med årets film prøver han på noe av det samme, denne gangen med roboter. Byen er som kjent gjennomsyret av kriminalitet, men situasjonen bedrer seg når et militært selskap med Sigourney Weaver og Dev Patel (Slumdog Millionaire) i spissen klarer å utvikle roboter som fungerer som nærmest usårlige politibetjenter. Problemene oppstår når Patels hyperintelligente patent havner i kriminelle hender.
Chappie er best når den ikke prøver for hardt på å være noe annet enn ok actionfilm. Dessverre forsøker Blomkamp altfor ofte på å få filmen til å fremstå som mer poetisk og unik enn den er. Også flere av skuespillerne blir altfor karikerte, særlig Hugh Jackman med bleket hockeysveis og armyboots overspiller, noe flere av de lokale bandemedlemmene også gjør. Et stort pluss til Sharlto Copley, som stemmen og bevegelsene til roboten Chappie, og Die Antwoord på soundtracket, men filmen ender likevel som et skuffende apropos fra sørafrikanske Blomkamp.
Premiere 6. mars.
Eventyret om Askepott
Brødrene Grimms innsamlede tyske folkeventyr har blitt filmatisert utallige ganger, så hva som får selveste Kenneth Branagh til å gyve løs på nok en adapsjon, er for meg en gåte. Hva har han egentlig å vinne på dette? Til sin film har han riktignok samlet et stjernelag av skuespillere med folk som Cate Blanchett, Stellan Skarsgård og Derek Jacobi i spissen, men han har etter min mening gjort en av de kjedeligste typecastingene som finnes: Helena Bonham Carter har blitt snøret sammen i korsett igjen. Det er ikke første gang, for å si det mildt (les: Sweeney Todd, Alice i eventyrland, Harry Potter, Dark Shadows osv osv). Rent estetisk likner filmen på en krysning av Hobbiten-trilogien og Tim Burtons Alice i eventyrland, noe som ikke er en styrke. For øvrig avslører traileren hele handlingsforløpet, noe som aldri er et spesielt godt tegn. Premiere 13. mars.
Insurgent
Flere av skuespillerne – deriblant Kate Winslet – gjentar sine roller når Divergent fra 2014 får en lite fortjent oppfølger allerede 20. mars. Tredje film i Veronica Roths bokserie kommer i 2016, og det er lett å se konturene av noe som kan minne om en mindre stødig Hunger Games. Dette er selvsagt filmer som håver inn solide summer i det kanskje minst kvalitetsbevisste segmentet av kinogjengere, men så lenge du ikke er mellom 11 og 14 år eller sultefôret før den neste Hunger Games-filmen, er det ingen vits å henge seg på nok en småpubertal sci-fi-franchise.
The post 3 filmer å unngå i mars appeared first on NATT&DAG.